Неділя, 19.05.2024, 08:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

СЗШ І-ІІІ ступенів с. Вищеольчедаїв

Головна » 2020 » Червень » 1 » Звернення до батьків
22:09
Звернення до батьків

Добігає кінця 2019-2020 навчальний рік. Цей навчальний рік ввійде в історію не тільки нашого закладу, а й усієї держави та всього світу. У надзвичайних умовах складних карантинних заходів довелося нам з вами працювати. Дистанційне навчання стало викликом для нас усіх. У стресових ситуаціях опинилися всі: вчителі, учні, ви, шановні батьки. Але, вийшовши із зони комфорту, ми навчилися жити по-новому. Ми пристосувалися до тих рішучих змін у нашому житті, на які ми навіть не сподівалися.
Шановні батьки!

Дирекція школи висловлює Вам подяку за допомогу в організації освітнього процесу з використанням дистанційних технологій навчання в умовах карантину:
- за те, що ви підтримали дистанційне навчання;
- за те, що створили умови для навчання і були поряд зі своїми дітьми;
- за 100% -у готовність прийти на допомогу;
- за вчасно надіслані роботи;
- за читання наших порад, аналіз помилок та роботу над ними;
- за чесно написані контрольні роботи, диктанти, перекази, тести;
- за терпіння і розуміння.
Ми знаємо, що нам ще не все вдалося. Але разом з вами та спільно з нашими дітьми ми долаємо труднощі дистанційної освіти. Спільними зусиллями ми змогли виконати освітні програми і завершуємо цей навчальний рік.
Врахувавши технічні можливості наших учнів, більшість робіт ми пропонували для виконання в асинхронному режимі, оскільки синхронний режим хоч і дозволяє забезпечити більш об'єктивне оцінювання, проте вимагає відповідного технічного забезпечення у вчителя та всіх учнів. Асинхронний режим є більш гнучким у застосуванні, оскільки учні могли виконувати завдання у зручний час, проте є менш об'єктивним. Також в організації щоденного освітнього процесу вчителі надавати пріоритет не поточному, а формувальному оцінюванню, яке передбачає надання учням підтримки, коригування засобів та методів навчання у випадку виявлення їх неефективності. Педагоги проводили і додаткове усне опитування учнів за допомогою засобів телефонного та відеозв'язку.

Однак, нажаль, ми не завжди мали змогу переконатись у дотриманні принципів академічної доброчесності. Тому, враховуючи рекомендації МОН України (лист № 1/9-213 від 16 квітня 2020 року «Щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019-2020 навчального року»), додаток до наказу МОН України «Орієнтовні вимоги до контролю та оцінювання навчальнихдосягнень учнів початкової школи», критерії щодо виставлення семестрових та річних оцінок, педагогічною радою закладу (протокол № 9 від 12.05.2020 р.) було прийнято рішення виставляти оцінки за ІІ семестр на основі оцінок, отриманих до 12 березня з врахуванням досягнень учнів під час дистанційного навчання. За вашою дитиною (у разі незгоди) зберігається право на апеляцію оцінок з навчальних предметів.
Згідно з Інструкцією з ведення класного журналу 5-11(12) класів загальноосвітніх навчальних закладів(наказ МОН від 03.06.2008 р. № 496) семестрова оцінка підлягає коригуванню. «У триденний термін після виставлення семестрової оцінки батьки (особи, які їх замінюють) учнів (вихованців), які виявили бажання підвищити результати семестрового оцінювання або з певних причин не були атестовані, звертаються до керівника загальноосвітнього навчального закладу із заявою про проведення відповідного оцінювання, у якій мотивують причину та необхідність його проведення.
Наказом керівника загальноосвітнього навчального закладу створюється
комісія у складі голови (керівник навчального закладу або його заступник) та членів комісії: голови методичного об'єднання, вчителя, який викладає предмет у цьому класі, а також затверджується графік проведення оцінювання.
Коригування семестрового оцінювання проводиться не пізніше п'яти днів після подання заяви.
Члени комісії готують завдання, що погоджуються на засіданні шкільного методичного об'єднання і затверджуються керівником навчального закладу.
Завдання мають охоплювати зміст усіх тем, що вивчалися протягом семестру.
Оцінювання проводиться у письмовій формі. Письмові роботи зберігаються протягом року.»(витяг з Інструкції) Роботу дитина виконуватиме у закладі з дотриманням протиепідемічних заходів, що є можливим після послаблення карантину з 22 травня, в присутності комісії, яка і буде визначати відповідність оцінки реальним знанням.
Якщо ваша дитина за будь-яких поважних сімейних обставин не була охоплена дистанційним навчанням, вона буде переведена до наступного класу. Вчителі допоможуть їй опанувати пропущений матеріал, передбачивши під час календарно-тематичного планування на 2020-2021 навчальний рік збільшення навчального часу на узагальнення та закріплення навчального матеріалу за попередній рік.
Шановні батьки, радіємо з того, що ви не байдужі до освіти, висловлюєте
свої побажання і пропозиції щодо покращення освітнього процесу. Всі ваші пропозиції ми намагаємося втілити, не залишити поза увагою. Нам дуже цінна ваша думка. Тож сподіваємось, що і надалі ви будете нашими союзниками в створенні комфортного освітнього середовища та організації освітнього процесу.

                                                                                                 Дирекція школи

Переглядів: 207 | Додав: galitskaalla | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar