Неділя, 19.05.2024, 11:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

СЗШ І-ІІІ ступенів с. Вищеольчедаїв

Головна » 2018 » Березень » 20 » Пророчий голос Кобзаря
12:12
Пророчий голос Кобзаря

    З нагоди вшанування 204 річниці від дня народження мудрого сина українського народу, генія нації  Т. Г. Шевченка в СЗШ І-ІІІ ступенів с. Вищеольчедаїв   відбулося загальношкільне свято «Тарасові думи», яке підготувала вчителька української мови Мельник Л.Й..  Захід розпочали славетним твором Кобзаря «Реве та стогне Дніпр широкий». Ведучі    розповіли про нелегку долю кріпацької дитини - Тараса Шевченка.

    Учениця десятого класу Кушнір Діана гарно виконала роль матері малого Тарасика - прочитала молитву до матері Божої про щасливу долю хлопчика і  заспівала колискову для немовляти. Разом з учнем другого класу Головатюком Іллею вона  виконала інсценізацію «Тарасова зірка».

    Майстерно справилися з ролями дяка і Тараса дев’ятикласник Порчевський Богдан та  шестикласник Ярута Ярослав у сценці «Тарасова наука».

     Цікаву  інсценізацію «Тарасові стовпи» підготували  десятикласники  Брижак Денис, Цехмістер Ярослава,  Кушнір Діана, Медвідь Олег та другокласник Гандзюк  Денис.  

    На святі лунали пісні на слова Т. Шевченка: «Зоре моя вечірняя»,  «Бандуристе,  орле сивий», «Утоптала стежечку»   у виконанні Близнюк Олександри, Ханенків Юлії, Закрицької Вікторії та Яцишиної Ірини. Учениця другого класу Роздорожнюк Ангеліна  виконала пісню «Кобзареві», а п’ятикласниця  Школьна Антоніна – «Пророчий голос Кобзаря».

    Присутнім сподобалися вірші Т.Шевченка у виконанні десятикласниці Кушнір Діани( « Розрита могила»),восьмикласника  Брижака Владислава (« Мені тринадцятий минало»), девятикласника  Деми Вадима (« Мені однаково»).

     Звучали на святі вірші на честь Пророка нації у виконанні учнів сьомого класу Яворської Уляни, Маруняка Олександра  девятикласника Скринника Тараса.

    Закінчилося свято відомою піснею на слова Кобзаря « Заповіт».

    У рамках вшанування пам’яті Т.Шевченка у школі проведено ще ряд заходів учителями української мови та літератури Білою Г.І. та Роженко А.М.: слайд-подорож « Живи, поете, в бронзі та граніті», «Круглий стіл» «Неіконізований Шевченко», інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?», загальношкільна лінійка «Ну що б , здавалося, слова», віртуальна подорож до Національного музею ім.Т.Шевченка,

 

 

                                  Мельник Л.Й., педагог-організатор

Переглядів: 363 | Додав: galitskaalla | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar